Over Witteveen Kraanverhuur

Onze visie

Elke klus is anders. Wij weten uit ervaring dat succes voor een belangrijk deel wordt bepaald door de juiste keuze van het materieel én vakkundig inzicht bij de uitvoering. Samen met u bepalen wij welke kraan en welke werkwijze het meest geschikt is voor uw project. Hebt u een kleine lichte kraan nodig of toch een zwaardere? Kunt u het zelf of hebt u behoefte aan een in dit werk gespecialiseerde machinist? Wij geven altijd advies op maat. Met veel van onze opdrachtgevers bestaat een langdurige relatie. Die trouw is niet vanzelfsprekend, maar wordt elke dag opnieuw verdiend met onze vakkennis, ervaring, kwaliteit, service en het nakomen van afspraken.

Ons bedrijf

Witteveen Kraanverhuur BV is een besloten vennootschap met één eigenaar-directeur en vijf werknemers. Ons bedrijf is opgericht in 1989 als Witteveen Kraanverhuur en sinds 2008 een besloten vennootschap. Wij verhuren zeventien verschillende mini-kranen, met of zonder machinist. Wij werken in de bouw, stations, particuliere woningen, winkels, fabrieken en musea. Ons bedrijf is gevestigd in IJmuiden. Onze klanten komen uit heel Nederland. .

Sinds 1989

Witteveen Kraanverhuur startte in 1989 als eenmanszaak voor verhuur van telescoopkranen in de bouw en de havenoverslag. Al snel maakte het bedrijf naam in het verhuren van kranen. Het aantal kranen werd uitgebreid, er kwam personeel en een tweede vestiging in Hardinxveld Giesendam. De opdrachten kwamen uit Nederland, België en Duitsland.

Minikraan: eerste in Europa!

Een vaak gehoorde klacht in de bouw vóór 1995: “Waarom kan je ons niet helpen met hijswerk in een gebouw, zoals een kantoorpand of een kerk?” In 1995 liet Witteveen Kraanverhuur als eerste Europese ondernemer de Japanse minikraan Maeda MC 275 CR naar Nederland (Europa) komen. De verhuur van deze minikraan was vanaf het begin zó succesvol, dat we al in 1996 over een tweede, grotere Maeda beschikten. Een derde kraan, door onszelf ontwikkeld, kwam erbij in 1999. In het jaar 2000 besloot Witteveen Kraanverhuur zich uitsluitend te richten op de verhuur van mini-hijskranen. Inmiddels beschikt het bedrijf over twintig minikranen.
Sinds 1995 zijn wij marktleider in de verhuur van mini-hijskranen in Nederland!

Balkendrukker

Het valt niet mee om een zware stalen balk van 800 kg in een binnenruimte te plaatsen, zo ontdekten wij in 1998. Zeker niet met een T2500. Bestaat er geen kraan die speciaal voor dit werk geschikt is? Geen probleem, dan bouwen wij hem toch zelf! Zo ontstond vanuit een geheel eigen ontwerp de balkendrukker: een kraan met daaraan vast een systeem dat de balk tegen het plafond drukt. Dit systeem hebben we sindsdien verder ontwikkeld. We zijn nu zelfs in staat om balken op 16 meter hoogte te monteren! Of als ze lager geplaatst moeten worden tot 3000 KG !!

Meer eigen modellen

De balkendrukker uit 1999 was de eerste kraan die onze eigen werkplaats werd ontwikkeld. Maar al snel volgden meer modellen. Het resultaat: een machinepark met maar liefst zeventien verschillende typen kranen. Alle K-modellen en M-modellen komen uit onze eigen werkplaats. Zoals de M-400, de kleinste mini-hijskraan ter wereld met een eigen gewicht van slechts 570 kg!